Часове след потушаването на големия пожар в Шести участък в Габрово, в социалната мрежа Фейсбук бе отправен призив за подпомагане на пострадалите семейства. Фотографът Радослав Първанов, който публикува видео и снимки от инцидента, изрази това мнение:

Голям пожар в Шести участък в Габрово, горяха три къщи
 
„Да помогнем на тези хора, защото вероятно не са имали възможност да си позволят застраховка, напълно възможно е и да нямат друго жилище!  Сензацията отшумява, но човешката трагедия си остава вече извън камерите и прожекторите! Нека бъдем съпричастни, до окажем подкрепа навреме! Габровци сме пестеливи, но умеем да даряваме, когато трябва”, написа Радослав Първанов в групата „Похвалите и абсурдите на Габрово“, както и в собствения си сайт.

Фотографът не конкретизира идеята си, но вероятно предложението му ще бъде публикувано в близките часове. 
 

Пожарът на 19 януари в Габрово отне още габровска история


Междувременно стана ясно, че 19 януари е бил тежък за пожарникарите от област Габрово. Освен големия пожар в Шести участък, по време на който от пламъците пострадаха три къщи, са станали още три инцидента.
 
В 12:50 ч. е получено съобщение за запален комин в къща, намиращ се в кв. „Чехлевци” в Габрово. При пожара няма нанесени материални щети. Предпоставка за пожара е непочистен комин.
 
В 15:10 ч. е получено съобщение за пожар на лек автомобил Фолксфаген „Пасат” в с. Душево, общ. Селиево. Няма пострадали хора. Нанесени са щети по лекия автомобил. 
 
В 23:54 ч. е получено съобщение за запален комин в жилищен блок, намиращ се на ул. „Чумерна” в Габрово. При пожара няма нанесени материални щети. Предпоставка за пожара е непочистен комин.