Президентът на Европейския мотоциклетен съюз си пожела Севлиево отново да стане домакин на Световен шампионат по мотокрос
Президентът на Европейския мотоциклетен съюз си пожела Севлиево отново да стане домакин на Световен шампионат по мотокрос / Община Севлиево

Д-р Волфганг Сръб дойде на посещение в България, за да стане част от специалната гала вечер, организирана от Българската федерация по мотоциклетизъм. Той поздрави за резултатите всички шампиони и пожела на себе си и другите мотоциклетисти Севлиево отново да стане домакин на Световен шампионат по мотокрос, защото в града има достойни хора и талантливи пилоти, които го заслужават.

Дават нови мотоциклети на служителите в СДВР (СНИМКИ)

Севлиево е известен със станалия традиционен мотокрос. Той се провежда на мотополигон „Горна Росица”. Пистата е най-добра в света през последните десет години, а Международната мотоциклетна федерация я определи за мотополигон с най-добра инфраструткрура в света още през 2010 година.

Днес мотополигонът събира търсачи на силни усещания не само от страната, а и от чужбина, а  именно Световните шампионати са признание за добрата подготовка на организаторите, които успяват да доведат в Севлиево мотористи от всички краища на света.