/ / iStock/Getty Images
„ПЛОДОВЕТЕ ОЖИВЯВАТ” e темата на поредната от традиционните изложби, които се организират в ДГ ”Ран Босилек” с участие на деца и родители. Експозицията от материали е изложена от 21 октомври  в коридорите на детското заведение и ще остане там до края на седмицата.

Община Габрово, ДГ „Ран Босилек“ и център „Амалипе“ интегрират малцинствата с проект за половин милион лева

Гъсеница и костенурка от ябълки, бухал от ананас, героите от приказката ”Дядовата ръкавичка”, таралеж от круша и грозде, делфин от банан, паун от плодови шишчета, заек от зеле, момичета от портокали, фенер от тиква, агънца от карфиол, лодка от чушка, превозни средства от краставица, фея от син патладжан са само част от експонатите, които могат да бъдат видяни в нестандартната изложба.

Община Габрово

Общо 44 семейства и двойно повече деца са обединили творческите си възможности вдъхновени от есенното многообразие и плодородие. За изработването на уникалните фигури и форми е използвано всичко, което може да бъде открито през сезона на есента - освен подовете и зеленчуците са добавени изсъхнали листа, шишарки, горски мъх, кестени, желъди, орехи, семена, цветя, дървесни материали и други. С много въображение и творчество участниците в изложбата са претворили  естествените материали в разнообразни изделия.  

В ДГ „Ран Босилек” готвиха здравословно с шеф-готвач Иван Звездев

С проявата възпитаниците на детската градина и техните учители са решили да изпратят есента и да посрещнат зимата. Подготвяйки изложбата, малките творци са провокирали родителите си да проявят своите естетически и художествени умения, а родителите от своя страна са помогнали с идеи и напътствия.

Педагогическите специалисти от детското заведение са убедени, че всяко дете носи в себе си предизвикателството да създава нови неща. Тази изложба е не просто път за изява на всяко дете, тя е и повод за размисъл - дали и доколко ние възрастните подкрепяме децата и правим всичко възможно за тяхното развитие.