празник
празник / Община Монтана
Община Габрово взема мерки за повишаване училищната готовност на децата. С тази формулировка е представено намерението на местната власт да подпомогне успешното включване в образователната система на деца от различни етноси в групите за предучилищна подготовка. Партньори на Община Габрово в този проекта, който е на стойност 500 000 лева, са ДГ „Ран Босилек“ и център „Амалипе“

„Интеграционни мерки за повишаване училищната готовност на децата в община Габрово“

Помощта е 100% безвъзмездна, а финансирането е осигурено от обществени фондове. Парите идват от оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 – 2020 г.

Климент Кунев: Сигурен съм, че няма човек в града, който може точно да каже колко са циганите в Габрово


„Малчугани от детските градини ще се включат в „Общински фестивал на толерантността“, който ще се проведе на 10 и 11 юни 2019 г. от 17:30 ч. в зала „Възраждане“.

Децата ще представят наученото и таланта си в областта на театъра и танците. През учебната 2018/2019 г. артисти и хореографи обучаваха групите за допълнителни занимания по сценични изкуства”, информираха от местната администрация. 

В първия фестивален ден под мотото „Първи стъпки в театъра“ бъдещите първокласници ще влязат в ролята на актьори, за да отправят послания за приятелство и уважение. През втория ден чрез темата „Да танцуваме заедно“ ще покажат различни танци и културни традиции.

Таня Христова: Нямам и никога не съм имала намерения за целенасочено заселване на роми в община Габрово

Точно преди година се състоя първото издание на фестивала, в който се изявиха близо 250 габровчета от детските градини. Заведенията са участници в проекта „Интеграционни мерки за повишаване училищната готовност на децата в община Габрово“. Той цели да подпомогне успешното включване в образователната система на деца от различни етноси в групите за предучилищна подготовка.

Светлана Дончева: "Твърда ръка" за всеки, без значение циганин или българин, който бие, убива, краде, не се грижи адекватно за децата си, превръща ги в просяци, прави деца на други деца. 

Партньори са ДГ „Ран Босилек“ и център „Амалипе“.

През двата дни на сцената ще излязат деца от градините „Дъга“, „Първи юни“, „Ран Босилек“, „Мечо Пух“, „Мики Маус“, „Младост“, „Перуника“, „Радост“, „Слънце“, „Явор“, както и от базите в селата Яворец, Враниловци и Поповци