От утре започват празниците в Севлиево
От утре започват празниците в Севлиево / netinfo

От утре започват празниците на Севлиево, които ще продължат до 18 октомври. Предвиддено е в празничните дни да бъдат открити четири нови детски площадки, както и обновената здравна служба в село Ловнидол. Пред севлиевската публика ще бъде представена новата книга на проф. Христо Йонков, наречена "Христо Спиридонов- първият кмет на Севлиево".

Денят на Севлиево- 14 октомври- Денят на Света Петка българска ще започне с празнична Света литургия в храмовете "Св. Пророк Илия" и "Св. Троица". Предвидено е да бъде направена и първата копка на правослвен храм в жилищен комплекс "Митко Палаузов".

На тържествено заседание на Общински съвет ще бъдат връчени почетни отличия на изявени севлиевци. Празникът ще завърши с откриване на изложба от пленера "Градът се движи" и концерт с участието на формация "Танца на вятъра" от Стара Загора, Теодосий Спасов и DJ COOH.

В рамките на тазгодишните тържествата на града ще се проведе и Празникът на тиквата, който ще продължи три дни- от 15 до 17 октомври. Панаирът в  Севлиево започва на 15 октомври. На естрадата ще има концертни програми с участието на Естрадно- духовия оркестър "Севлиево", Поли Паскова, група "Сигнал" и детски и читалищни състави.

Предвидени са и много спортни прояви- откриване на обновената зала "Дан Колов", провеждане на турнир по тенис, по пейнтбол, детски спортен празник. Севлиево ще бъде домакин на Държавното първенство по спортно ориентиране.