"Задържане под стража"
"Задържане под стража" / netinfo
Състав на Окръжен съд-Габрово потвърди присъда на районните магистрати, с която мъж от Габрово е осъден на 1 година лишаване от свобода и глоба в размер на 1 000 лева за управление на МПС след употреба на алкохол.

На 16 ноември 2016 г., около 14:25 часа, К. П. управлявал лек автомобил „Ланчия Капа” по ул. „Брянска” в Габрово с концентрация на алкохол в кръвта си 2.30 на хиляда, след като е осъден с влязла в сила присъда за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 над хиляда.

Докато пияният шофирал, пред него, на червен светофар на кръстовището до „Дом на хумора и сатирата”, били спрели няколко превозни средства, последното от които - товарен автомобил „Форд Транзит Кънект”. Осъденият не спрял своевременно, но с управляваното от него МПС се ударил в товарния автомобил, който от своя страна се изместил напред и ударил спрелия пред него.

След произшествието водачът на „Форда“ сигнализирал органите на РУ Габрово за настъпилото ПТП. На място пристигнал автопатрулен екип и тъй като подсъдимият осъденият бил във видимо нетрезво състояние - миришел на алкохол и с некоординирани движения, му била извършил проверка за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер”. Дисплеят отчел 2.23 промила.

Бил съставен акт и издаден талон за медицинско изследване. Резултатът бил - концентрацията на алкохол в кръвта на подсъдимия 2.30 промила.
За извършеното престъпление К.П. е осъден на на 1 година лишаване от свобода и глоба в размер на 1 000 лева. Освен това съдът е лишил подсъдимия от право да управлява МПС за срок от 2 години.

След цялостна проверка на обжалваната присъда Окръжен съд - Габрово счете, че първоинстанционният акт е правилен, мотивиран и законосъобразен, което обуславя цялостното му потвърждаване.

Решението на Окръжен съд – Габрово е окончателно и не подлежи на касационно обжалване или протест.