Областният управител представя региона в Делхи
Областният управител представя региона в Делхи / Дарик Габрово, архив

Областният управител Мариян Костадинов се включи в българската бизнес делегация, придружаваща министъра на икономиката, енергетиката и туризма за провеждането на 17-та сесия на българо-индийската междуправителствена смесена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество в Делхи на 15-16 октомври 2012 г.

Съществена част от посещението е представянето на българските региони, като се наблегне на специфичните предимства на всеки от тях и възможностите му за двустранно сътрудничество в областта на бизнеса. Амбиция е да бъдат създадени контакти на отраслово и регионално равнище между бизнеса на България и Индия. Затова и ключова роля в представянето на България има директната презентация на българските региони и отрасли пред основните индийски бизнес асоциации, при това направено директно не само в столицата на държавата, но и в основните инвестиционни и финансови центрове.

По време на визитата областният управител на Габрово ще се срещне и с губернатора на Делхи, с когото ще обсъдят и възможни сфери за бизнес сътрудничество между регионите. Освен предвидената презентация на икономическия профил на област Габрово, която ще му представи Костадинов, индийският губернатор ще получи  като подарък традиционен  габровски часовник и книжка с прочутите габровски шеги.