Областна администрация отваря врати днес
Областна администрация отваря врати днес / Дарик Габрово, архив

13 години от както е създадена институцията Областен управителсе навършват днес . На 8 януари в Държавен вестник е обнародван Указ №1 от 1999г. на Президента на Република България за утвърждаване на границите, административните центрове на области и общини, включени в тях.

"През тези 13 години  смея да твърдя, че „семейството" на - Областна администрация работи сериозно за утвърждаване ролята и авторитета на институцията. Разбира се тук е  мястото да изкажа своята благодарност освен към всички служители, които са изключителни професионалисти, доказали се през времето, и към моите предшественици, които положиха основите на институцията, и които през всичките тези 13 години работиха за утвърждаване ролята на институцията Областен управител", коментира областният управител на Габрово Мариян Костадинов.

Днес Областна администрация - Габрово отваря своите врати за всички, които искат да се запознаят с работата на държавните служители в различните направления. "По този начин се надяваме да изградим партньорство с гражданите, защото това е една от основните ни цели, за да бъдем открита и прозрачна администрация,"завърши Костадинов.