Облачно и мъгливо
Облачно и мъгливо / Дарик Габрово

Атмосферното налягане ще бъде значително по-високо от средното за месеца и през деня слабо ще се понижи. На много места в низините ще има мъгла или ниска облачност. Повече слънце ще има над Югозападна България и над планините. В източните райони ще духа слаб, по Черноморието - до умерен, север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 5 и 10 градуса; в местата с трайна мъгла, главно в Дунавската равнина, по-ниски - от минус 1 до 3-4 градуса, в Габрово - около 5 градуса.  Към 8 ч. температурата в Габрово е 0 градуса.
Над Черноморието ще бъде предимно облачно, но без валеж. Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури - между 5 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 7 градуса, на 2000 метра - 1-2 градуса.

В събота от запад на изток, с преминаването на слабо изразен атмосферен фронт, ще има временни, но значителни увеличения на облачността, без валежи. Вятърът ще се ориентира от запад, ще бъде слаб, до умерен, и дневните температури ще бъдат малко по-високи, тъй като мъглите на повечето места ще се разсеят. След него, за кратко, в неделя ще проникне малко по-хладен въздух, но ще бъде предимно слънчево.