“Оазис” дари 300евро на Дома за деца
“Оазис” дари 300евро на Дома за деца / netinfo

Германското сдружение “Оазис” дари хигиенни принадлежности, козметични средства, комплекти за първа помощ и плюшен играчки на децата от Дома в Габрово.Пратката е на стойност 300 евро. Подаръците бяха донесени от габровската делегация, която се завърна от Митвайда .Преди две седмици Сдружението дари 1000евро на Дома.Волята на дарителят бе , с средствата да се осигури почивката на децата през ваканцията.

 При визитата си в германския град тя се запозна със системата за местно самоуправление и с цялостната инфраструктура в Митвайда, а също така с организацията на сметосъбирането и с дейностите по саниране на сгради и съоръжения.

По време на посещението са проведени съвещания със социални сдружения от Митвайда по повод обсъждане на бъдещи проекти за сътрудничество и беше договорено деца от Дома да посетят през следващата лятната ваканция Митвайда. Габровският кмет инж. Богомил Белчев е предложил обмена на гостувания на деца да бъде двустранен. Планира се деца от Митвайда, подбрани от сдруженията “Оазис” и “Мюлерхоф”, да летуват в община Габрово. Делегацията от Габрово занесе на Сдружение “Мюлерхоф” рисунки на децата от Дома, които ще бъдат включени в благотворителна изложба. Обмисля се идеята по време на експозицията да бъде направено представяне на българските бит, култура и народни танци.