Ново ортопедично отделение откриха в Севлиево
Ново ортопедично отделение откриха в Севлиево / netinfo
“За мен е удоволствие да открием това европейско ортопедично отделение. Когато хората работят заедно могат да постигнат успехи". Това каза министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев при откриването днес на новото ортопедично отделение в севлиевската общинска болница. На церемонията присъстваха още зам.министърът на здравеопазването Емил Райнов, народният представител Йовко Йовков, областният управител Цветан Нанов, зам. областният управител Николай Григоров, кметът на Севлиево, директори на лечебни заведения от региона, бизнесмени.


Отделението разполага с пет самостоятелни стаи, 12 легла и операционна. В сектора ще работят трима лекари –специалисти. Сключен е договор със здравната каса за работа по 8 клинични пътеки. “Надявам се социалната значимост и полезност на отделението да нараства. Намеренията ни са да извършваме операции с още по-висока степен на сложност. Постигнахме уют и удобство както за пациентите така и за персонала. Обещавам да направим така, че всеки наш пациент да си тръгва с усещането, че за него е направено всичко възможно. Така нашата болница ще стане по-популярна и конкурентноспособна," каза директорът на Севлиевската болница д-р Илковски, който благодари за оказаната помощ на Общината и местния бизнес. От началото на годината до сега Община Севлиево е вложила за строителни дейности и оборудване на стационара повече от 100 000 лв., съобщи кметът на Севлиево Йордан Стойков.



“С откриването на ортопедично отделение се разрешава един сериозен проблем със здравното обслужване на жителите на общината, тъй като на територия от 1000 кв. км, в 35 населени места живеят над 45 000 души. Преминава и участък на главния път София - Варна характерен с висок травматизъм и до този момент пострадалите бяха насочвани към други лечебни заведения извън нашия регион," каза още Стойков.