Наближава вторият етап за раздаване на хранителни продукти на социалнослаби
Наближава вторият етап за раздаване на хранителни продукти на социалнослаби / Дарик Габрово

В четвъртък започва вторият период за  раздаване на хранителни продукти по програма "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица". Право на подпомагане имат хората, получили помощи за отопление за сезон 2008 - 2009 г. Всеки от тях има право на 2 кг. брашно,3 кг. ориз и 3 кг. захар за всяко раздаване.

В Габрово помощите ще се предоставят в двора на бившата Търговия на едро, в Дряново -на ул. "Шипка" 169, в Севлиево в сградата на Домашния социален патронаж и в Трявна - на ул. "Асеневци" 1. Раздаването на продуктите ще продължи до края на август.

Около 3500 социалнослаби от цялата област ще получат помощи под формата на хранителни продукти, информира Директорът на местната структура на БЧК Данче Пенчева. Списъците се изготвят от Социалните служби, а БЧК помага при раздаването на продуктите като най-голямата хуманитарна организация в страната.

От Община Севлиево информират, че всеки правоимащ може да получи полагащите му се количества хранителни продукти всеки работен ден от 8 до 12 и от 13 до 16 часа в сградата на Домашен социален патронаж. За жителите от селата Севлиево хранителните продукти ще се раздават в кметствата по места


При проведената акция през юли, общо за Община Севлиево са били раздадени
2 652 кг брашно и по 3 978 кг ориз и захар. От правото си на подпомаганеса  се възползвали 1326 жители на общината. От тях 326 са от град Севлиево, а останалите 1000 - от селата.

Гражданите, които са пропуснали възможността да се възползват от правото си за получаване на хранителни продукти от някой от траншовете,  губят правото от предходни раздавания. Те ще получат само новите количества от съответния транш, както и от следващи доставки.

Третият период за раздаване на хранителни продукти ще бъде през октомври.