На пет сигнала за закъсали автомобили е реагирала Гражданска защита
На пет сигнала за закъсали автомобили е реагирала Гражданска защита / Дарик Габрово, архив

  

На пет сигнала за закъсали автомобили са реагирали вчера служителите на Областно управление "Гражданска защита". В 14.27 часа на тел.112 е получен сигнал за закъсала линейка на ул. "Митко Палаузов" в Габрово. Заради падналия сняг, линейката не можела да стигне до пациент, нуждаещ се от хемодиализа. На място е изпратен екип от група "Аварийно-спасителни дейности", който установява, че заснеженият участък се опесъчава от пътноподдържаща фирма, след което линейката успява да потегли. Пострадали няма.

В 17.54 часа е получен сигнал за закъсал автобус на пътя с. Янковци - с. Лоза. В превозното средство са пътували 25 човека. Автобусът е изтеглен, а пътниците са откарани с друг автобус.

Снощи в 22.02 часа е сигнализирано за закъсал микробус на пътя с. Враниловци - Севлиево. На място е изпратен екип от група "Аварийно-спасителни дейности", който към 22.40 часа е изтеглил микробуса. 

Съобщено е още за закъсал лек автомобил по пътя за местността Узана. На място е изпратен екип от група "Аварийно-спасителни дейности", който към 23.35 часа е изтеглил автомобила.

Малко преди полунощ, в 23.20 часа на тел. 112 е получен сигнал за закъсал ТИР на заснежен и непочистен участък от пътя с. Тумбалово - с. Купен, община Севлиево. На място е изпратен екип от група "Аварийно-спасителни дейности", който установява, че е невъзможно изтеглянето му с верижната техника, с която разполага "Гражданска защита", тъй като пътят е много тесен и е необходимо опесъчаване. Получена е информация, че опесъчаването ще бъде възможно в светлата част на денонощието. Спасителите са предложили на водача място за пренощуване, но той е предпочел да изчака на място до сутринта опесъчаващата техника на община Севлиево.