На 6 години и 2 месеца осъдиха мъж, обезобразил жена в Габрово
На 6 години и 2 месеца осъдиха мъж, обезобразил жена в Габрово / Дарик Габрово

 

Габровски окръжен съд осъди М.М. от Габрово на лишаване от свобода за извършен от него грабеж с причинена средна телесна повреда. Мъжът бе признат за виновен в това, на 26 май 2010 г. сутринта, на автоспирка на бул. „Могильов" срещу стадион „Априлов" в Габрово е откраднал от 22-годишна жена дамската й чанта с намиращите се в нея вещи на обща стойност 72 лв. Той употребил за това сила и причинил на жената средна телесна повреда като обезобразил лицето й (след нанесен удар със сгъваем нож).

За извършеното престъпление М.М. бе осъден на 4 години и 8 месеца лишаване от свобода. Съдът определи на подсъдимия общо наказание от 4 години и 8 месеца лишаване от свобода по настоящата присъда и по присъда на Габровски районен съд от 29 юни 2010 г. за деяние от същия характер.

На основание чл.24 от НК така определеното общо наказание бе увеличено с още 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, като цялото наказание в размер на 6 години и 2 месеца лишаване от свобода следва да бъде изтърпяно от подсъдимия при първоначален строг режим.

Със същата присъда М.М. бе осъден да заплати на пострадалата сумата от 5 000 лева - обезщетение за претърпени от нея неимуществени вреди в резултат на извършеното престъпление.

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново в 7-дневен срок.