На 13 април отваря врати първото Автокино в Габрово
На 13 април отваря врати първото Автокино в Габрово / http://arenamedia.net

На 13 април отваря врати първото Автокино в Габрово. Всеки следващ ден от месеца ще отваря Автокино в 24 Областни града (Варна, Добрич, Силистра, Шумен, Русе, Свищов, Велико Търново, Габрово, Троян, Ловеч, Плевен, Враца, Видин, Монтана, София, Перник, Кюстендил, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Казанлък, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас).

Инициативата продължава от 6 до 30 април.

В Габрово ще има 3 прожекции от 20:00ч, 21:30ч и 23:00ч на първия български пълнометражен анимационен филм от 20 години насам “Българ Филмът”. Желаещите да присъстват е необходимо да направят предварителна резервация на www.avtokino.bg и разбира се  - да имат автомобил.

Местата са ограничени до 40 автомобила.

Всеки месец на една и съща дата (13-то число в Габрово) ще се излъчват по 3 прожекции. Киновечерите ще представят различни актуални Български, Европейски и Американски филми.

Автокиното се състои се от голям външен филмов екран, операторска кабина, щанд за храни и напитки и паркинг за автомобили. В рамките на това затворено пространство, посетителите могат да гледат филми в уединение и комфорта на своите автомобили.

Звукът се изпъчва от нискочестотно AM или FM радио, и се приема директно от радиото в автомобила на съответната честота.