Мъж изгоря, а друг в болница след инцидент в подстанция в Габрово
Мъж изгоря, а друг в болница след инцидент в подстанция в Габрово / netinfo

 

Мъж бе овъглен, а друг е с тежки изгаряния след инцидент в подстанция на изхода на Габрово в посока Велико Търново. Сигналът за произшествието е подаден в Спешна помощ  към 17,30 часа. Според първоначалната информация двамата пострадали са влезли в залата за приключване на работната смяна и тогава е възникнала волтова дъга. Починалият е на 39 години.

 Другият мъж е 30-годишен. Той е получил близо 80% изгаряния и в момента се уточнява състоянието му. Вероятно ще бъде транспортиран до Клиниката по изгаряния към Пирогов в София. На мястото на инцидента са екипи на полицията и инспекцията по труда. В официално съобщение от E.ON информират, че днес в 16:24 е било прекъснато електроподаването от подстанция Габрово (собственост на Електроенергийния системен оператор) към съоръженията на Е.ОН България Мрежи. Изключването е причинило прекъсването на електрозахранването на близо  1/3 от Габрово, включително и Спортна зала „Орловец", където се провежда престижно спортно събитие. Тридесет минути по-късно електрозахранването в района е било частично възстановено.

Регионален център Габрово към Е.ОН България Мрежи спешно е предприела  всички възможни мерки за захранване на засегнатия район по резервна схема.

От полициятя по-късно уточниха, че трансформаторната ел. подстанция на ул. Орловска, където стана произшествието   е собственост на "Електропреносни мрежи" - клон Г. Оряховица. Двамата мъже са влезли за извършване на ремонтни дейности по отстраняване на техническа неизправност,  при което е възникнал токов удар,