Мъгла и облаци
Мъгла и облаци / Дарик Габрово, архив

 В по-ниските места видимостта ще намалява и сутринта в низините и по поречията на реките ще има почти повсеместни мъгли. Минималните температури ще са между -7° и -2°, в Габрово около -3°. Подобрение на видимостта ще настъпва около обяд, като временно мъглата ще преминава и през слоеста облачност.

Над предпланинските райони и планините времето през по-голямата част от деня ще бъде слънчево. След обяд от североизток ще започне постепенно увеличение на облачността. Максималните температури ще са между 1° и 6°, в Габрово - 3°.

Времето в планините ще е предимно слънчево, с добра видимост. Само по високите им части ще духа до умерен източен вятър. Дневната температура на 1200 м ще е около 3°, на 2000 м - минус 3°.

Преди пладне по Черноморието време с разкъсана облачност, на места и слънчево. Почти тихо. След пладне с появата на слаб вятър от североизток ще започне увеличение на облачността, оставайки без валежи. Максималните температури ще варират между 3° до 5°. Вълнението на морето ще е слабо.