Марко  Косев за Спортист на годината в Севлиево
Марко Косев за Спортист на годината в Севлиево / Община Севлиево

Световният  шампион по бойно самбо Марко  Косев стана спортист на Севлиево за 2013 г. Тази година той завоюва своята четвърта титла на първенството в Санкт Петербург.

В категорията  Отбори на училища, победители в ученически игри 2012/2013 г. за учащи бяха наградени отборът по баскетбол при СОУ „Васил Левски”, класирал се на четвърто място на финалите на „Ученически игри 2012/2013”, отборът по бадминтон при ПГМЕТ „Ген. Иван  Бъчваров”, завоювал сребърни медали на финалите на „Ученически игри 2012/2013”, отборът по бадминтон при ПГМЕТ „Ген. Иван  Бъчваров”, класирал се на четвърто място на финалите на „Ученически игри 2012/2013”, Отборът по футбол при ПГМЕТ „Ген. Иван  Бъчваров”, класирал се на втория етап на зоналните състезания от „Ученически игри 2012/2013”.

Награда за Отбора на годината в отделните спортове и възрастови групи се присъди на отбора момчета до 13 г. при спортен клуб по бадминтон „Хоталич 2005“, завоювал бронзови медали на държавното отборно първенство.

Призът за Отбор на годината в индивидуалните спортове – кадетки заслужено взе спортен клуб по борба „Дан Колов”, станал републикански шампиони на държавното отборно първенство при конкуренция от 28 отбора.

Клубът по мотоциклетен град Севлиево, завоювал първо място на Републиканския шампионат по мотокрос взе приз за Отбор на годината в индивидуалните спортове – юноши.

В колективните спортове за мъже наградата се присъди  на отборът, класирал се на първо място в „А” републиканска волейболна група за сезон 2012/2013 год. и получил право да участва в шампионата на Висшата лига по волейбол  на Република България - спортен клуб по волейбол „Раковски 1964”.

Специална награда  за принос за развитие на спорта в община Севлиево взе клуба по плуване „Викинг 2008”.

За учител на годината бе избран Стефан Кацарски, а  за треньор на годината Ивайло Досев.

Ето и десетте най-добри  спортисти на Севлиево за 2013 година, подредени в обратен ред.

10. Християн Тодоров - СК по Карате - Киокушин

9. Карена Чечева - СК по самбо и джудо „Раковски”

8. Николай Петров - СК по моделизъм „ИКАР”

7. Доника Ботева - СК по таекуон-до „Тервел 2006”

6. Кристияна Лалева - СК по Карате - Киокушин

5. Раймял Зиберова - СК по самбо и джудо „Раковски”

4. Стефан Димитров - СК по таекуон-до „Тервел 2006”

3. Драгомир Стойчев - СК по борба „Дан Колов”

2. Хакан Халми - Мтоциклетен спортен клуб гр. Севлиево

1. Марко Косев – СК по самбо и джудо „Раковски” - Севлиево