„Легенда за хляба“ пресъздадоха в Трявна
„Легенда за хляба“ пресъздадоха в Трявна / Община Трявна

Центърът за социална рехабилитация и интеграция в Трявна отпразнува 9-годишнината от създаването си. Рожденият ден на Центъра бе не само празник, а и ден за социален диалог между представители на местната власт, образователни и социални институции, хора в неравностойно положение, деца и семейства в риск.

Легенда за хляба пресъздадоха в Трявна
netinfo

В приветствените думи, отправени към ръководителя и екипа, кметът на Трявна Драгомир Николов подчерта постиженията на социалния център в предоставянето на качествени социални услуги, ефективността на иновативните форми на работа, както и амбицията за все по-висок професионализъм на специалистите.

Сред официалните гости бяха председателят на Общински съвет в Трявна Нели Цанева, Директорът на музея за резбарско и зографско изкуство Юлия Нинова, Директорът на SOS „Детско селище“ в Трявна Иван Христофоров, Главният експерт - отдел „Социална закрила“ Тотка Димитрова.

Празничната програма бе открита с танца „ Робот“ в изпълнение на група младежи от ателието по трудотерапия, след което в духа на тазгодишното мото на празника бе пресъздадена „Легенда за хляба“.

Бяха представени гостите от Хлебната къща в Габрово и философията на този нов вид социално и културно общуване.

Не просто  форма на сътрудничество и на диалог, а много по-дълбок символен смисъл потърсиха във взаимното замесване на хляб екипът и всички присъстващи. Бе обявен предварително и дрескод – готварска престилка и шапка. Като истински хлебари се изявиха хората от Дневния център за възрастни хора с увреждания, ползващите услуги в Центъра за рехабилитация, децата и техните родители.

Празникът завърши  с вкусването на апетитния топъл хляб и питки с различни форми, приготвени от гостите и екипите на двата центъра.

Легенда за хляба пресъздадоха в Трявна
netinfo