Кувет маджун и хляб от лимец с рози ще правят на Етъра
Кувет маджун и хляб от лимец с рози ще правят на Етъра / netinfo

Кувет маджун и хляб от лимец с рози ще се приготвят на живо пред гостите в "Етъра" за Еньовден. Празникът ще се проведе на 21 юни, а темата тази година е "Билките като храна". "Посетителите ще могат да видят по какъв начин се приготвя старата българска оздравителна напитка кувет маджун, която се прави с железни стърготини", каза билкарят Емил Елмазов.

Рецептата е от 1923 година, а самото приготвяне на напитката отнема точно 3 дни.В нейния състав влизат 77 билки и мед. Според Елмазов хлябът с древната дива пшеница лимец и рози ще се пече на място в "Етъра" и всички ще могат да го опитат. Той е особено полезен при  лечението на много болести и засища бързо.