Кампанията „Sпаси Oбразованието Sега днес в Габрово
Кампанията „Sпаси Oбразованието Sега днес в Габрово / Дарик Габрово

 

Национална публична кампания под мотото „Sпаси Oбразованието Sега" ще премине днес през Габрово. Тя се реализира от младежката организация на партия ГЕРБ и Министерството на образованието, младежта и науката. Основна причина за старта на инициативата е недоволството на младите хора в България от висшето образование. Сред посланията на кампанията са „Искаме да учим в България!", „Искаме да няма корупция!" и „Искаме реални знания, а не просто диплома!".

Идеята е да се популяризират и разясняват на студенти и граждани предстоящите промени в образователната ни система. Инициативата ще се реализира чрез четири пътуващи SOS палатки, които ще преминат през всички областни градове на страната.

В Габрово кампанията ще се проведе днес от 10 до 17 часа. SOS палатката ще бъде разпъната на площад Първи май. През целия ден активисти на младежката организация ще раздават рекламни материали и ще разясняват основните идеи на кампанията на студенти и други граждани и гости на града. Предвидено е в шатрата да има обособено място, наречено видео ниша, в която всеки желаещ може да сподели своето мнение и да даде предложения за реформата във висшето образование.