Кампания за услугата Приемна грижа стартира в Габрово
Кампания за услугата Приемна грижа стартира в Габрово / netinfo
Информационна кампания под надслов “ДАРЕТЕ ОБИЧ! НАПРАВЕТЕ ОЩЕ ЕДНО ДОБРО!” стартира ИМКА Габрово. Целта е да се популяризира социалната услуга „Приемна грижа”. Разяснителната кампания се провежда в партньорство с отдел "Закрила на детето". Продължителносттай е два месеца.


Кампанията сеорганизира в рамките на проект по програма ФАР: „ИМКА- грижа – предоставяне на комплекс от услуги базирани в общността за деинституционализация и независим живот в Габровска област ”. Във връзка със старта на разяснителната кампания от днес ИМКА Габрово разкрива Приемна за предоставяне на информация за социалната услуга „Приемна грижа”.


В нея всички, които могат и желаят да бъдат потенциални приемни родители, ще получат пълни данни за условията и начините на кандидатстване, каза днес пред журналисти координаторът на проекта Антоанета Янкабакова.


Приемната ще работи с информация на място в новата сграда на ИМКА всеки делничен ден от 10 до 18 часа. Открит е и “горещ” телефон по темата с номер 066/809032.


До този момент в Габровско има само двама кандидати за приемни родители. В цялата страна приемните семейства са около 50, а децата в риск над 5000, обяви Янкабакова