Хванаха 21-годишен телефонен мошеник от Враца, пристигнал да мами в Севлиево
Хванаха 21-годишен телефонен мошеник от Враца, пристигнал да мами в Севлиево / DarikNews.bg, архив

Полицията задържа мъж, участвал в извършване на три измами. На 26 декември в РУ-Севлиево е получен сигнал от 90-годишна жена от Севлиево, че същия ден е станала жертва на измама.

Възрастната жена обяснила, че около 16:30 ч. получила телефонно обаждане от непознат мъж. Той се представил за служител на МВР и ѝ съобщил, че на територията на града се провежда специализирана полицейска операция за залавянето на телефонни измамници и е необходимо тя да съдейства на полицията, като предаде наличните си средства на „измамника".

Мнимият полицай уточнил, че след като престъпникът бъде задържан, парите ще ѝ бъдат върнати. Жената се доверила и хвърлила през прозореца на жилището си 400 лв. След получаване на сигнала, служители на РУ-Севлиево предприели незабавни действия за изясняване на случая.

В хода на работата е установено, че лицето, взело парите, е 21-годишен мъж от Враца и няколко часа по-късно мъжът е заловен на територията на Севлиево.

При последвалия личен обиск, у него са намерени пари и златни накити, за които е установено, че са придобити чрез измами по същия сценарий - от 79-годишен мъж получил 810 лв., а от 69-годишна жена взел 150 лв. и златни бижута.

Парите и вещите са върнати на собствениците им. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Работата по цялостното изясняване и документиране на престъпленията продължава в рамките на образуваните досъдебни производства.