Гражданска защита-Габрово нямат почивка
Гражданска защита-Габрово нямат почивка / Дарик Габрово

 

На три сигнала са реагирали вчера служителите на "Гражданска защита"-Габрово, съобщават от полицията. В 18.25 часа е получен сигнал за паднало дърво, което е препречило пътя между селата Генчовци и Богданчовци. На място е изпратен екип от групата за „Аварийно-спасителни дейности", който около 19.20 часа нарязал и отстранил дървото. Нормалното движение на автомобили в участъка е било възстановено.

В 20.59 часа е съобщено за гнездо на оси в частен дом на ул. „Антим I" в Габрово. Спасителният екип установил, че в жилището има мъж, ужилен от насекомите. Повиканият екип от Центъра за спешна помощ е оказал съдействие на пострадалия. Опасност за здравето и живота му няма. Около 22 часа служителите от групата за „Аварийно-спасителни дейности" са приключили с обработването на мястото и премахването на гнездото.

Малко по-късно отново е сигнализирано за гнездо на оси, намиращо се на терасата на апартамент в жилищен блок на улица „Венец" в града. Спасителите премахнали гнездото и обработили мястото. Пострадали няма.