Габрово се побратимява с квартал на Банкок?
Габрово се побратимява с квартал на Банкок? / netinfo

Официално писмо до губернатора на Банкок подготвя кметът на Общината Томислав Дончев. В него той описва профила на Габрово и възможните сфери за сътрудничество, към които градът ни има интерес. Писмото е в отговор на проведени разговори с българския посланик в Тайланд за побратимяване със сроден град там. Идеята за това бе оповестена на кметски брифинг на първи април, когато бе възприета като  шега.

 

 “От последните месеци сме в кореспонденция с посланика ни в Тайланд като дори бе предложено установяване на контакти с Патая  или с някой от кварталите на Банкок, т.нар. дистрикти.  Успяхме да обсъдим част от детайлите и в този момент ни се вижда по-реалистично сътрудничеството с квартал, а не с Патая, който е с профил на морски курорт”, коментира кметът. 

 

 Посланикът ни в Кралство Тайланд е информирал, че съществуват много възможности за сътрудничество в сферите на културното многообразие, историческото наследство, туризма, образованието и т.н.

 

“По отношение на едно такова предложение, което може да се окачестви като екзотично, е нужна много информация. Преди да се стигне до реални стъпки ще се проучат много детайлно всички възможности, защото визията ми е, че международното сътрудничество трябва да носи взаимни ползи, а не да има протоколен характер”, каза още Дончев.