/ Община Габрово
Габровци посрещнаха фамилия Солакови с пълни зали и в Художествена Галерия „Христо Цокев“, и в Дом на хумора и сатирата, съобщиха от Община Габрово.

„ПЛОДОВЕТЕ ОЖИВЯВАТ” e темата от поредната от традиционните изложби на ДГ ”Ран Босилек”

Там, до 19 януари 2020 година, могат да се видят две прекрасни изложби - „Солакови“ в Художествената галерия и „Пестеливи Драсканици“ в Дом на хумора и сатирата.

„Солакови“ представя творби на три поколения от фамилията - Митьо Солаков, Недко Солаков и Димитър Солаков - съвсем различни един от друг, но обединени от таланта и връзката с Габрово, а в „Пестеливи драсканици“ на Недко Солаков можем да видим закачката на художника с пространството и авторите от предишната изложба и да се поставим в ситуация, в която вече са били посетителите на музеи като Музея за модерно изкуство, Франкфурт; Haus Konstruktive, Цюрих; Музея Франс Халс, Харлем; Кунстмузеум, Сент Гален; P.S. 1 MoMA, Ню Йорк,  Фондация Сералвеш, Порто; Центъра за съвременно изкуство De Appel, Амстердам; Музея Кралица София, Мадрид.

Музеят на хумора и сатирата в Габрово открива есенния салон с изложба

Изложбите са част от поредицата „ФамилииТе“ на Община Габрово, която представя творчеството на известни фамилии, свързани с града, които имат принос за културния, икономически и обществен живот.

В нея досега гостуваха семейство Москови - Рада, Теди и Иван Москови, семейство Пенчеви - Чаракчиеви и семейство Минчеви - цигуларите Минчо Минчев и синът му Николай Минчев.