Евродепутат финансира изграждане на детска площадка в село Ряховците
Евродепутат финансира изграждане на детска площадка в село Ряховците / http://www.metinkazak.eu/

Детска площадка в село Ряховците, община Севлиево, бе открита по инициатива на Метин Казак, член на групата на либералите в Европейския парламент. Това е тринадесетото съоръжение от такъв тип, построено със съдействието на българския евродепутат, съобщават от неговия екип.

Изграждането на детската площадка е подкрепено от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа в Европейския парламент. Сред организаторите на инициативата бе депутатът от 42-то Народно събрание от ДПС за Габровска област - Четин Казак.

Децата представиха празнична програма от песни и танци. Новото съоръжение ще помогне за обогатяване на техните занимания и ще служи за отдих на родителите.

Евродепутат финансира изграждане на детска площадка в село Ряховците
netinfo

На откриването на детската площадка Метин Казак каза, че е спазил своето обещание да зарадва местните деца с подобно съоръжение, което ще се ползва за дълъг период от време. Евродепутатът пожела здраве, успехи и щастливи мигове на малчуганите с новата придобивка през 2014 година и подчерта, че направеното дарение е жест на внимание към най-малките жители на община Севлиево.

Гости на събитието бяха областният управител на Габрово - Николай Григоров, зам.-кметът на община Севлиево - Митхат Алибашев и областният председател на ДПС за Габровска област - Ердоан Ахмедов.