Дряновските съветници приеха разсрочването на дълга
Дряновските съветници приеха разсрочването на дълга / Дарик Габрово
Дряновските съветници приеха разсрочването на дълга
25261
Дряновските съветници приеха разсрочването на дълга
  • Дряновските съветници приеха разсрочването на дълга

След два часа бурни дискусии дряновските общински съветници приеха разсрочването на дълга от 325 хляди лева към Фонд ФЛАГ. На последното си извънредно заседание в края на декември, те се обявиха против това решение. По думите на Изпълнителния директор на ФЛАГ Емил Савов, който днес присъства в залата, случаят в Дряново е прецедент в страната. Според него всяка община има сключен анекс към договорите.

Общинските съветници приеха предложението на кмета д-р Иван Николов с 10 гласа „за", 2 „против" и двама „въздържали се". Сред основните моменти в дискусията бяха тези, че проекта не е отчетен прозрачно, строителните работи не са добре изпълнени и няма Акт 16.

Дългът към Фонд ФЛАГ е разсрочен до 25 юни тази година.

След решението за разсрочване на дълга, кметът на Дряново д-р Иван Николов коментира, че това е третият пореден опит да се вземе правилното решение. По думите му, след дългите дебати и с помощта на изпълнителния директор на ФЛАГ, повечето общински съветници са били убедени, че това е правилното решение. "Благодаря на всички тях, благодаря и на тези, които не подкрепиха решението, защото така те ясно декларираха, че няма да работят повече в обществен интерес", каза Николов.

По отношение на отправените към него обвинения за непрозрачност в работата на общинската администрация, той каза, че информацията за обществеността е на 100 % дадена. Чуйте повече в прикачения файл от интервюто с кмета на Дряново- д-р Иван Николов.