Дряновските булки със сребро от фестивала От Дунав до Балкана
Дряновските булки със сребро от фестивала От Дунав до Балкана / Община Дряново

Със сребърен медал се завърнаха „Дряновските булки“ от традиционния фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана“, който се провежда за шеста поредна година в община Борово.

Дамската танцовата формация при НЧ „Дряновска пробуда“- Дряново спечелва сърцата на жури и публика най-вече с артистичното си изпълнение на танца „Дряновските булки“. Пред многохилядната публика те се представят още и с хорото „Надиграване“ и с танца от северозападния край на България - „Арканул“.
Детският танцов състав при читалището - „Детско веселие” пък спечели бронзовите медали в своята възрастова група, с прекрасните си изпълнения на Пайдушко хоро, Дайчово хоро и Пазарджишка копаница.

Танцьорите на Маруся Млъзева се завърнаха от престижния фестивал с медали, грамоти и покана за участие и през следващата година. Танцовите формации на читалище „Дряновска пробуда” участват за първи път в тази уникална среща на изпълнители от различни жанрове на музикалното и танцовото изкуство. На фестивала ежегодно се събират състави и изпълнители от цяла Северна България, като тази година са участвали над 2000 души в различните категории – танцови състави, женски и мъжки певчески групи, индивидуални изпълнители и народни разказвачи..