Дряново е град на доброжелателство, приятелство и толерантност
Дряново е град на доброжелателство, приятелство и толерантност / Община Дряново

В изпълнение на дейностите, заложени в Общинския план за интегриране на ромите в Община Дряново в база „Иглика" на ЦДГ „Детелина" се проведе празник под надслов „Едерлези/Гергьовден - заедно в многообразието".

Децата от подготвителните групи показаха, че можем да живеем и празнуваме заедно, независимо от различната ни етническа принадлежност. В навечерието на Гергьовден, децата от детската градина представиха с песни, танци и стихчета, че българският Гергьовден не се отличава особено от ромския Едерлези.

Дряново е град на доброжелателство, приятелство и толерантност
netinfo

Веселото празнично настроение те успяха да предадат и на всички гости, които се отзоваха на поканата.

Завършвайки с думите: „Красиви сме, защото сме различни, силни сме, защото сме заедно, ръка за ръка", децата заявиха пред всички, че Дряново е град на доброжелателство, приятелство и толерантност.

Дряново е град на доброжелателство, приятелство и толерантност
netinfo

Много родители и гости уважиха празничното събитие. Сред тях бяха: Мирослава Лилова - секретар на общината, Татяна Декова - ст. експерт „Образование и култура", Катя Стефанова - директор на СОУ „М. Райкович", Снежина Симеонова - директор на ПГИ „Рачо Стоянов" и др.
Искрени и силно въздействащи думи на благодарност отправи към децата и учителките Мирослава Лилова - секретар на общината.

За своето отлично представяне децата получиха много подаръци и вкусна торта от Община Дряново.