Дончев:Без политически спекулации за цената на билетите
Дончев:Без политически спекулации за цената на билетите / netinfo
Всякакви политически спекулации, свързани с повишаване цената на билетите за градския транспорт, са неуместни. Първо, защото в повечето градове с мащаба на Габрово цените са сходни с предложението и на второ място, защото не аз съм човекът, който трябва да отговаря за финансовото състоянието на Общински пътнически транспорт, което е такова, че ако не се промени цената на услугата е възможно градът да остане без автобуси.Това каза на редовния си брифинг кметът на Габрово Томислав Дончев.

Според него в общината има много забавени, непопулярни решения – като закриване на училища и увеличаване на цените на билетите, които е трябвало да се предприемат още преди година. "Това са мерки които не могат да не бъдат взети, въпреки че са неприемливи за голяма част от хората. Не искам да изпадаме в ситуацията тези, които не са взели решенията, когато е трябвало, сега да отправят критики към мен и екипа ми, че правим необходимото", допълни още Томислав Дончев.

Той уточни, че конкретното предложение за промяната на цената на билетите от вътрешно градския обществен транспорт е на фирмите превозвачи, а не негово. Според представената план сметка за разходите на фирмите, цената е трябвало да надвишава 70 ст. за билет, но качеството на предоставената услуга не съответства на по-висока стойност.