ДГ "Мики Маус" изпрати 29 деца в първи клас

от Националния музей на образованието
ДГ "Мики Маус" изпрати 29 деца в първи клас от Националния музей на образованието / НМО

Шестгодишните деца от подготвителната група на ДГ "Мики Маус" в Габрово получиха първите си удостоверения, с които ще влязат в училище, в Националния музей на образованието.

Директорът на "Мики Маус" Радина Цанева всяка година спазва традицията - да изпрати бъдещите първокласници от мястото, което съхранява паметта на българската просвета и образование.

Изпращането на малките абитуриенти започна с тематична разходка в експозиционните зали и възстановките на музея, след което деца, родители и семейства - представени с няколко поколения, се събраха на тържество в кинозалата на НМО.

Учителите на подготвителната група Михайлова и Петрова, и помощник-възпитателят Минева изненадаха гостите с мултимедийна презентация с над 140 снимки за годините на 29-те деца в "Мики Маус".

Бъдещите ученици се справиха и с годишното публично изпитание, като доказаха, че националната история се гради на регионалната. В първи клас те ще могат да разказват кой е Васил Априлов, Николай Палаузов, Ран Босилек, Пенчо Семов, Иван хаджи Беров, Иван Калпазанов.

Освен удостоверение всяко дете получи албум със снимки и лично писмо от г-жа Михайлова и г-жа Петрова, в което те пожелават на шестгодишните абитуриенти: "Запази добротата на детската душа! На обичта отвръщай с обич! Не се плаши от трудностите и смело върви напред! Мечтай! Всичко е в твоите ръце и ние вярваме в теб!"