Да се изгради хипермаркет в Севлиево предлагат от Общината
Да се изгради хипермаркет в Севлиево предлагат от Общината / netinfo

На две се разделиха севлиевските общински съветници по предложението за изграждане на хипермаркет в бъдещия парк “Казармите”. Предложението на кметската администрация беше на площ от близо 7 декара от предвидените за спортни площадки терени да бъде отредено за постояване на търговски обект от световноизвестна верига.

Пръв против предложението се изказа д-р Юсеинов от ДПС, като го нарече неуместно и допълни, че Севлиево изобщо не е апетитно за големите фирми. “Там е предвиденото място и за паркинг. Липсват ни места за отдих и разходки, защо трябва да вкарваме и автомобилите в парка?”, попита той. Категорично против се изказа и Момчил Минчев, който заяви, че е “за” изграждането на търговски обект, но не там.

Различно бе мнението на д-р Огнян Пешков, според когото 7-те декара за хипермаркет няма да нарушат идейния проект и няма да се наруши екологията в района. Той бе подкрепен и от д-р Тодор Хинов, който каза, че и без това ъгъла, определен за магазина /ул. “Мармарча” и ул. “Стефан Пешев”/, е запрашен от кръстовището.

Според него стената на хипермаркета ще има и позитивна роля, изразяваща се в задържане на част от праха от близкото кръстовище. “Защо трябва да пазаруваме в хипермаркетите в други градове, при условие, че може да имаме тук?”, каза още той. “Наличието на един магазин няма да попречи на никого”, каза й кметът на общината Йордан Стойков. Той бе категоричен, че въпреки построяването на хипермаркета, спортните съоръжения ще бъдат реализирани. В крайна сметка предложението бе подкрепено от 17 съветника, 6 бяха против, а 5-ма се въздържаха.