Читалищата от селата в област Габрово с достъп до интернет
Читалищата от селата в област Габрово с достъп до интернет / ГЕРБ Габрово

Депутатът Томислав Дончев започва кампания за компютъризация на читалищата в Габровска област. Идеята му е акцията да стане с национален характер.

Има институции, които подменят компютрите си през няколко години. Според Томислав Дончев те биха могли да бъдат предоставяни за ползване от хората в българските села.

Идеята се родила по време на предизборната кампания. В село Добромирка към кандидатите на ГЕРБ било отправено искане да се предостави компютър на читалището, тъй като липсвал. Оказало се, че това е проблем за повечето селски читалища.

Томислав Дончев сподели пред журналисти, че вече разполага с 13 компютъра, а още 15 са му обещани. Разговорите са водени с представители на банкови институции.

Ще се търсят възможности за доставка на интернет, там където са дадени компютри. Ако самото читалище не може да си позволи да плаща ще се водят разговори със съответната Община да поема разходите. Възможно е парите да се предоставят и от партийната субсидия на ГЕРБ.

Секретарите на читалища, които нямат компютърна грамотност, ще получат обучение, за да са от полза на населението, е идеята на Дончев.

 

Депутатът ще провокира хората в социалната мрежа да дадат идеи как да бъде името на кампанията за компютъризация на читалищата в селата.