Блъснаха жена на зебра в центъра на Габрово, водеща тема за 100 вести
Блъснаха жена на зебра в центъра на Габрово, водеща тема за 100 вести / Dariknews.bg

"Блъснаха жена на зебра в центъра на Габрово", тревожно информира вестник "100 вести" във водещата си публикация от днес. Журналистката Ружа Любенова пише, че "Вчера по обяд лек автомобил помете 48-годишна жена на една от най-възловите пешеходни пътеки в Габрово - на кръстовището между улиците „Юрий Венелин“ и „Априловска“, до двойния мост. Блъсна я 79-годишен водач от Велико Търново с лек автомобил „Форд Ескорт“, който се движел в посока моста „Игото“. Пострадалата веднага е откарана в болницата с контузия на главата и болки в таза, съобщиха за „100 вести“ от полицията. До снощи не беше ясно състоянието й, но медицинските заключения сочеха в посока сериозни наранявания и вероятно средна телесна повреда".

Аник Ван Калстър, посланик на Белгия у нас е на кратка визита в Габрово. "100 вести" информира, че конкретният повод за посещението на Нейно Превъзходителство г-жа Аник Ван Калстър е реализиране на нова белгийска инвестиция в Трявна. Идеята е Белгийско-българското сдружение Best2B да изгради бизнес информационен център, който да насърчи контактите между България и Белгия.

"Водният проект - тест за гражданите, местната власт и строителите"! и като коментар по темата е статията "Защо забравихме, че девойка с вид на фолк-звезда дойде да кадрува в Габрово"?

Депутатът Цветомир Михов е цитиран от "100 вести":“Следващата седмица ще бъде уволнен шефът на Областно пътно управление – Габрово“.