/ Община Габрово
Новият носител на Купата на Община Габрово е дебютантът в надпреварата „БИС Секюрити“, който в оспорван мач надигра с 2:0 основния претендент и двукратен шампион в турнира „Шести участък“. Финалът на ХХVІІ-я турнир по футбол на малки врати се игра в петъчната вечер на 8 февруари в габровската спортна зала „Орловец“ пред многобройна публика от верни фенове от всички възрасти.

В оспорвания мач двата отбора не отстъпиха един на друг в амбициите си да поведат в надпреварата. Постоянни атаки усложняваха живота на вратарите на „БИС Секюрити“ и „Шести участък“, но те с майсторство и професионализъм отбиваха вражеската топка.

XXVII-ят турнир по футбол на малки врати ще има нов шампион


Повратът в мача настъпи към края на редовното време. От присъдена дузпа играч на „БИС Секюрити“ отбеляза гол във вратата на двукратния шампион и лидер на турнира „Шести участък“. Съдиите присъдиха двуминутно продължение на играта, което възвърна надеждата както на феновете на „Шести участък“, така и на самите играчи, че ще отвърнат на удара. Съдбата реши друго. Вторият гол във вратата на претендентите, отбелязан в продължението, елиминира надеждите им да станат трикратни шампиони в тазгодишното издание на турнира.

В почивката между двете полувремена теренът не остана празен. Най-младите габровски надежди по минифутбол се възползваха от затишието, за да покажат спортните си заложби.

Община Габрово
„БИС Секюрити“ е новият носител на купата на Община Габрово в XXVII-я турнир по минифутбол

Преди финала се игра битката за трето и четвърто място на турнира между отборите на „Карата ауто“ и „ММ Севлиево“, която завърши с 2:1 в полза на „Карата ауто“. ХХVІІ-ят турнир по минифутбол за Купата на Община Габрово приключи с награждаването на победителите и отличилите се индивидуални играчи. За голмайстор на турнира беше определен Павлин Иванов.

Като „най-полезен състезател“ беше отличен Пламен Кожухаров, „най-добър вратар“ стана Иван Петров, „най-добър полузащитник“ – Кристиян Кожухаров, най-добър защитник“ – Николай Колев. Директорът на Общински спортни имоти Росица Бакърджиева връчи Купата на Община Габрово на победителя „БИС Секюрити“.