Авиошоу на летище Драгановци
Авиошоу на летище Драгановци / Община Габрово

 

Самолети, хеликоптери, мотоделтапланери и мотопарапланери ще се съберат днес и утре на летище Драгановци за участие в Националното авиошоу „Габрово 2010". Откриването е в 10 часа, след което от „Спорт модел клуб - Габрово" ще направят демонстрация на радиоуправляеми самолетни модели, съобщават от Община Габрово.

Паралелно ще се проведе и семинар на тема „Възможностите за финансиране на авиационната индустрия в България". На него лекции ще изнесат представители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Държавно предприятие „Ръководство на въздушното движение", Технически университет - София, Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация".    

По време на авиошоуто, посетителите ще могат да се запознаят с летателната техника. От 11 часа всички желаещи ще могат да се издигнат в небето с избраната от тях машина.

Цените за един полет ще бъдат между 20 и 50 лева, в зависимост от избрания летателен апарат. Предвижда се и състезание по целни кацания. Летателният ден ще приключи при залез слънце и ще започне отново по изгрев в неделя. Закриването на авиошоуто ще бъде утре в 16 часа.   

Организатори на проявата са Българска асоциация на леката авиация и фондация „Приложни изследвания и комуникации" в партньорство с Община Габрово. Инициативата ще премине под патронажа на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев.