486 500 лева са отделени за озеленяване на Габрово
486 500 лева са отделени за озеленяване на Габрово / DarikNews, архив

486 500 лева са отделени за озеленяване на Габрово в проекто-бюджета, който бе представен пред медиите. 408 720 лв. от тази сума е за обезпечаване на дейността на новото звено, което отговаря за тази дейност. 77 780 лв. са инвестиционните разходи.

Средствата, предвидени в проекта, по който бе създадено новото звено, ще дадат възможност да се закупи техника.

486 500 лева са отделени за озеленяване на Габрово
netinfo

Проектът „Цветен град“ е подписан между Община Габрово и междинното звено на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Инициативата подпомага стартирането на общинско звено за озеленяване и поддържане на парковете и градините. Структурата е с 21 души персонал.

Планирано е разработване на демонстрационни модели и технически проекти на три района. Градският пейзаж ще бъде допълнен с ефектни цветни фигури, падащи цветя по брега на крайречната улица „Аврам Гачев” и поддържани междублокови пространства.

В дейностите е заложена информационна кампания, насърчаваща активността по темата, и цветна доброволческа кампания за жителите на шест квартала, които ще озеленяват около домовете си на състезателен принцип. Ще се проведе и пленер състезание за студенти по ландшафтна архитектура на тема „Цветното бъдеще на Габрово”.

Общата стойност на проекта е 438 947,01 лв., приносът на община Габрово и на град Тун е по 32 921,03 лв. Дейностите ще продължат до 30 април 2017 г.