4200 лева са събрани от благотворителната инициатива, съветниците от ГЕРБ дариха половината от сумата
4200 лева са събрани от благотворителната инициатива, съветниците от ГЕРБ дариха половината от сумата / ПП ГЕРБ

2200 лева бяха събрани от благотворителния концерт и благотворителния базар, които 9-та поредна година Сдружение „Равен старт" и ГЕРБ-Габрово организират в навечерието на Рождество Христово в подкрепа на децата със специални образователни потребности. Отделно общинските съветници от ГЕРБ-Габрово дариха още 2000 лева.

Средствата ще бъдат използвани за продължаване на водната рехабилитация на деца с увреждания и на деца с гръбначни изкривявания, която се оказва изключително важна за преодоляване на физическите увреждания. Отделно децата изграждат увереност, че могат да се справят и вече са спечелили 9 медала в състезания по плуване, стана ясно по време на благотворителния концерт.

„Благодаря ви, че сбъдвате мечтата на децата с увреждания. Благодаря ви, че девета година ни подкрепяте", каза председателят на Сдружение „Равен старт" Тинка Сапунджиева по време на концерта. Тя благодари лично на общинския съветник от ГЕРБ Димитър Михайлов за подкрепата през всичките 9 години, на водещата и организатор на събитието Венета Лазарова и на всички родители, изработили коледни сувенири за благотворителния базар.

Тази година в благотворителния концерт се включиха детските градини „Дъга", „Ран Босилек", „Мечо пух", „Първи юни", „Младост", „Перуника", Танцова школа „Лиана", QUICK HANDS - JUNIOR и детски фолклорен ансамбъл „Габровче".

Всички деца в залата получиха подаръци от Дядо Коледа.