11- годишна севлиевка взе златен медал от детска олимпиада
11- годишна севлиевка взе златен медал от детска олимпиада / netinfo

11-годишната севлиевка Виктория Иванова спечели златен медал в дисциплината „Дълъг скок“ по време на детската олимпиада, проведена в италианското градче Фериере. Виктория, с още седем деца от центъра за детско изобразително изкуство „Видима“, бе на двуседмичен лагер, в който се събират деца- художници от цял свят.

Изненада за всички, още при пристигането им на 8 август, се оказало откриването на детската олимпиада, което съвпаднало с откриването на игрите в Пекин. Специално за мини-съревнованието в лагера пристигнали посланици на мира от Китай, които носели със себе си и олимпийския огън. Те били придружавани от членове на Олимпийския комитет и гости от китайското посолство в Италия.

Талантливите севлиевчета се съревновавали в различни спортове с деца от Китай, Русия, Полша, Румъния, Италия, Малайзия, Индонезия и Албания. Освен със спорт, децата са посветили и голяма част от времето си за основната си причина за пребиваването си в лагера – рисуването. Тъй като през последните седем години, възпитаниците на Снежана Велчева правиха изключително стенописи, сега те са рисували върху големи картонени фигури на животни, които са били поставени в залата за хранене. Веселите творби са подобни на тези, които децата изработиха за конкурса на „Адидас“, които все още са част от изложба в Пекин.