Зимата скова Добрич
Зимата скова Добрич / netinfo

Има проблеми с водоснабдяването на почти целия Добрич заради аварии в помпените станции, съобщи кметът на града Детелина Николова. Тя информира, че екипите на ВиК работят по отстраняване на проблемите и в късния следобед се очаква водоподаването в града да бъде нормализирано.

Трасетата на автобусния и тролейбусен транспорт се опесъчават с магнезиеви соли. Заради обледени жици тролейбусите по четирите основни линии не вървят. Очаква се движението да се възстанови след обед. Четири екипа на почистващата фирма „Асса Шеле" обработват и второстепенните улици, съобщи още Николова. Служители на Гражданска защита, общинската фирма „Чистота" и „Комунал ефект" продължават да събират счупени и паднали клони по улиците на Добрич.

Паднало дърво в района на дом-паметник „Йордан Йовков" нарани тежко добричлия и събори електрически стълб, припомни още Николова. 50-годишният мъж е настанен в кома, с опасност за живота в добричката болница. Състоянието му остава критично.

Сигнали за наводнени мазета са постъпили през почивните дни в общината. Днес ще бъде организиран и оглед на къща в квартал „Рилци", чийто покрив е бил частично разрушен.