Тервел отбеляза 24 май
Тервел отбеляза 24 май / община Тервел
Общоградско тържество по повод 24 май събра учители, читалищни дейци, ученици и граждани в залата на читалището в Тервел. Първи на сцената застанаха певците от вокална студия „Тервел“ , които поставиха начало на празника с изпълнение на химна на Кирил и Методий.
 
Първолаците от СУ “Йордан Йовков“ с ръководители Светлана Неделчева и Параскева Андреева представиха поетична композиция, посветена на буквите и светите братя. Балет „Каприз“ изигра своя отличен на национални фестивали на мажоретните състави танц с батони.

Ням свидетел на празника бе 157-годишна икона на светите братя Кирил и Методий, която се пази в храм „Св.Георги“ в Тервел. Реплика на иконата е изложена и в зала „Духовно наследство“ на общинския музей. Иконата е датирана от 1862 година.

Зам.-кметът на Тервел Дияна Илиева поздрави жителите на добруджанския град и връчи отличията на Община Тервел на номинирани от учебни и детски заведения за своята работа педагози.

Поздрав към гостите отправи и директорът на СУ “Й.Йовков“ Атанас Недялков.Той връчи грамоти на ученици от училището, изявили се на национални и областни олимпиади и състезания и на учители, отличени за работата си от РУО Добрич.
 
Празникът продължи с поздрав – премиера на  хип-хоп групата  ЕН-ЕН-ЕС- КРЮ с ръководител Виктор Георгиев  и завърши с „Тракийски танц“, представен от ДФТА“Калинка Вълчева“.
 
Балът на абитуриентите от двете средни училища в града ще се състои тази вечер. И тази година, по традиция, тяхната празнична вечеря е осигурена от Община Тервел.