Дарик Добрич
Дарик Добрич / Дарик Добрич
Проблемите с водоснабдяването на квартала са от години, от кметството обещават решение до дни
Жителите на добричкия квартал Рилци излизат на протест пред сградата на ВиК-Добрич от 12.00 до 14.00 часа. Причината е нерешените с години проблеми с водоснабдяването на квартала.

В два поредни уикенда местните хора организираха протести, като затваряха пътя Добрич – Силистра с бавно преминаване по пешеходната пътека. Поредният протест е насрочен за днес пред сградата на ВиК в Добрич, към който се очаква да се присъединят и недоволни от лошото качество на водата и налягането по водоснабдителната система добричлии от всички жилищни квартали на Добрич.

Междувременно от кметството обявиха, че се очаква проблемите с водоподаването в кварталите „Рилци“ и „Балик“ в Добрич да бъдат решени в близките дни. Разписани са конкретни срокове и дейности, които ще бъдат стриктно следени от администрацията, обяви кметът на Добрич Йордан Йорданов. Решенията са взети на съвместна среща между ръководството на Община Добрич, екип от ВиК Добрич АД, звеното за управление на водния проект, областния управител и граждани, които протестират от седмици заради проблемите.