Жители на с.Богдан се оплакват от липса на вода
Жители на с.Богдан се оплакват от липса на вода / Дарик Добрич
Безводието в селото продължава вече седмица, твърдят богданци, от ВиК настояват, че вода има
Седмица без вода живеят жителите на добричкото село Богдан, сигнализираха в Дарик потърпевшите. „Не можем да свършим нищо, нито да изперем, нито да сготвим, нито да полеем, всичко в градините ни умира” – оплака се Диана Григорова. Тя разказа още, че от многократните разговори със служителите на ВиК – Добрич е получавала невярна и различна информация и неизпълнени обещания за нормално водоподаване. Жителите на Богдан подозират, че нарушеното водоснабдяване при тях е заради проблем или авария в селата Дончево и Опанец.

„Как се живее без вода в 21 век?” -  питат жителите на с.Богдан. Те признават, че през годините не са имали проблем с водоснабдяването, а ситуацията от последните дни е прецедент. Недоволните настояват за среща с кмета на Община Добричка инж.Тошко Петков и за трайно решаване на проблема.

Потърсен за коментар изпълнителният директор на ВиК – Добрич инж.Тодор Гикински не скри, че е научил от Дарик за проблема. След разпореждане от негова страна началникът на района спешно е посетил село Богдан и установил, че в най-високата точка на селото има вода. Според инж.Гикински това автоматично означава, че водоподаване има в цялото село.