Затвориха пътя Добрич-Силистра
Затвориха пътя Добрич-Силистра / Дарик Добрич

Републиканските пътища в област Добрич са проходими при зимни условия, информират от Областно пътно управление. Пътят Силистра-Добрич е затворен за движение на МПС на територията на област Силистра.

Поради снегонавяване и обработване на пътните настилки се затваря за движение и пътят от село Карапелит до град Тервел.

От Агенция Пътна инфраструктура призоваха шофьорите да се въздържат от пътуване в областите Шумен, Разград и Силистра до намаляване на силния вятър. Видимостта в трите области е нулева заради вятъра, има снегонавявания.

Електрозахранването на над 100 населени места в Североизточна България вече е възстановено. Екипите на "Енерго про" Мрежи продължават да работят за отстраняване на пораженията върху електроразпределителната мрежа вседствие на снежната стихия - счупени стълбове, скъсани проводници и повредени изолатори от паднали дървета и клони. Все още 350 населени места на територията на областите Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Варна, Търговище и Шумен са без електрозахранване. В Добричко без ток са 30 села, като най-много има в Генералтошевско и Тервелско.

Усложнена е обстановката в област Силистра, където има затворени пътища и екипите не могат да достигнат местата на авариите. Установен е пряк контакт с кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов за синхронизиране на действията и приоритетно разчистване на пътищата към местата на авариите.

Преустановяват се от понеделник за три дни учебните занятия в Силистренската община, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието. Няма да учат учениците в общинските и държавните училища. Мярката се налага заради влошената зимна обстановка. Очаква се да бъдат преустановени учебните занятия и в другите общини на Силистренска област.