Започва Коледата безопасна!
Започва Коледата безопасна! / netinfo

Ако потребителите са готови да купуват опасни стоки, няма какво да ги спаси, заяви българският еврокомисар Меглена Кунева. Тя даде старт на инициативата „Коледата безопасна!” с медийното партньорство на Дарик, вестник Стандарт и Би Ти Ви.

Инициативата започва от България и е насочена първо към защитата на потребителските ни права, когато купуваме играчки за децата си. Пазарът ще е толкова безопасен, колкото ние искаме от него, категоричен е еврокомисарят за защита на потребителските права.

Меглена Кунева обяви, че в началото на идната седмица ще бъде подписан коледен пакт, в който да участват производителите на детски играчки, търговците, контролните органи и потребителите. Целта е всички да подкрепят разпространението на безопасни стоки на пазара.

Българският еврокомисар е убеден, че всеки лев, вложен в защитата на потребителските права, се връща стократно, макар че няма европейска директива, която да налага размера на подобна инвестиция. „Внимавайте какво подарявате на децата си за Коледа” е мотото на инициативата „Коледата безопасна!”