Започва фестивалът „Златен помпон”
Започва фестивалът „Златен помпон” / netinfo

Четиринадесетото издание на Международния мажоретен фестивал „Златен помпон” - Добрич-Албена `2016 започва днес и ще продължи до неделя. Фестивалът е под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов. Организатори са Община град Добрич, Сдружение „За децата на Добрич” и Българска мажоретна асоциация.

На 17 юни от 15 часа в казино-вариете Албена Йорданов ще открие фестивала. След това започва конкурсната програма в категориите Батон и Помпон – за сола, дуети, малки и големи групи. Първият ден от фестивала завършва с класация за най-атрактивна мажоретка в три възрастови категории.

Конкурсната програма ще продължи на 18 юни със сценична хореография в класически, танцови мажоретки и продукции. На същия ден за първи път в рамките на фестивала ще се проведе мажоретен уъркшоп в аквапарк „Аквамания” в Албена.

На 19 юни в град Добрич в 12 часа ще започне дефиле на съставите. Награждаването на победителите и закриване на фестивала ще бъде на открита сцена на пл. „Свобода”.

Тази година във фестивала ще вземат участие състави от Пазарджик, Панагюрище, Карнобат, Нови пазар, Николаево, Варна, Ботевград и Добрич. Пет от дванадесетте състава ще се състезават за право на участие в европейския и световен шампионат, организирани от Световната мажоретна федерация и Международната мажоретна спортна асоциация за 2017 година.

Както всяка година, всички мажоретни състави ще се състезават за голямата награда на фестивала – Приз „Златен помпон”. Организаторите на фестивала удостояват  със специална награда изявени хореографи, най-атрактивната мажоретка и най-малкия участник. Награди ще бъдат връчени и от името на БМА.