Започна раздаването на топъл обяд на бедни добричлии
Започна раздаването на топъл обяд на бедни добричлии / Дарик радио, архив

Община Добрич стартира предоставянето на топъл обяд на одобрените потребители по проекта „Грижа за по-добър живот” по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещи се лица.

Храната ще се приготвя в Домашен социален патронаж и ще се предоставя в часовете от 11.00 до 13.30 часа всеки работен ден в определените за целта пунктове: разливна към Клуб на пенсионера по ул. ”Отец Паисий” №82 и  храм”Света Троица”. Всеки одобрен потребител може да се информира за съответния пункт, в който е разпределен от списъците, изнесени пред офиса на проекта - Корпус 3 /бивш партиен дом/, етаж 11 и на сайта на община град Добрич.

Договорът по проекта е подписан между Община Добрич в качеството си на партньорска организация и Агенцията за социална подпомагане чрез Дирекция ”Международно сътрудничество, програми и европейска интеграция”.

Изпълнението на проекта цели допълване, надграждане и разширяване на обхвата на действащата национална програма за подпомагане на обществените трапезарии, както и намаляване на броя на живеещите в бедност лица, чрез подпомагането им с храни с оглед задоволяване на основно материално лишение. Проектът е на стойност 22820,60 лв. и ще подпомогне 110 представители на целевите групи, за периода от месец януари 2017 г. до месец април 2017 г.

Одобрените представители на целевите групи ще получават безвъзмездно топъл обяд, включващ супа, основно ястие и хляб всеки работен ден  в периода на реализиране на дейностите по проекта.