/ Дарик Добрич
Окръжен съд-Добрич наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на мъж от Каварна, издирван за изтърпяване на присъда в Полша. 31-годишен мъж е бил обявен за международно издирване с Европейска заповед за арест, издадена на 20 юни от Окръжен съд в полския град Киелце във връзка с влязла в сила присъда, с която му е било наложено наказание лишаване от свобода за срок от 2 години.

Съдът наложи „задържане под стража“ на неправоспособен мотоциклетист, разследван за смърт на пешеходец

В Полша мъжът е бил осъден за това, че умишлено е нарушил правилата за движение по пътищата, в резултат на което е настъпило пътно-транспортно произшествие, довело до смъртта на един човек и причиняване на телесни повреди на други двама души.
 
Условно наказание за мъж, използвал данни от чужда банкова карта

Тежкият пътен инцидент е станал на 25 юли 2015 година в местността Кринки, община Броди.
Българският гражданин шофирал с по-висока от разрешената скорост, предприел маневра „изпреварване“ без да има достатъчно място за това и навлязъл в лентата за насрещно движение, където последвал челен сблъсък с движеща се насреща кола.
 
В съдебната зала мъжът е  заявил, че е запознат с постановената спрямо него присъда в Полша, участвал е в делото и е имал адвокат, който го е защитавал по време на съдебния процес.
 
Предават българска гражданка на френски съд

31-годишният мъж е декларирал пред Окръжния съд, че не се отказва от принципа на особеността в Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест, според който полските власти могат да го преследват само за престъплението, посочено в Европейската заповед за арест, но не и за друго деяние. Той е изразил желание да не бъде предаван в Полша, а да изтърпи у нас наложеното му наказание.
 
Определението на Окръжен съд-Добрич подлежи на обжалване и протест в 3-дневен срок пред Апелативен съд-Варна.