Задържаха четирима за кражби
Задържаха четирима за кражби / netinfo

41-годишен мъж от село Септемврийци е задържан за кражба, съобщават от полицията. Установено е, че той е откраднал телевизор, газова бутилка и кухненски съдове от частен имот в село Огняново. Сигналът за извършеното престъпление е подаден вчера в полицейския участък в Крушари. Организирано е издирване, в резултат на което откраднатите вещи са открити и иззети, а мъжът е задържан за срок от 24 часа. Той е криминално проявен и осъждан. За периода от 1993 до 2005 г.  има наложени три присъди за извършени кражби и грабеж.

Други трима души са задържани в момент на кражба на дървен материал в полезащитен пояс между селата Жегларци и Бенковски.
Заловени са вчера около 16.00 часа от служители на полицията в Тервел. И тримата са от село Орляк, на възраст  44, 36 и 25 години.  Двама от тях са криминално проявени и многократно осъждани. 36-годишният има 8 присъди, наложени  за периода от 2001 до 2009 година, като 4 от тях са за кражби. 44-годишният е осъждан два пъти в  периода от 1994 до 1996 година. Тримата са задържани за срок от 24 часа в РУ на МВР Тервел. По случая е образувано досъдебно производство.